Kayıtlar

Projelerim

Buraya  tıklayarak yapmış olduğum projeleri inceleyebilirsiniz. Olabildiğince çok proje yapıp buraya koymayı düşünüyorum. Herkese iyi çalışmalar.

İLK PROJELERİMDEN BİRİ

print("=============================== Tahmin Oyunu =============================== ") print(""" ---------------------------------   1 = Çok Kolay  =>  1 - 10   2 = Kolay      =>  1 - 100   3 = Orta       =>  1 - 1.000   4 = Zor        =>  1 - 10.000   5 = Çok Zor    =>  1 - 100.000 --------------------------------- """) seviye = int(input("Zorluk Seviyesi Seçiniz: ")) if seviye == 1: import random sayi=random.randint(1,10) while True: print("==================") tahmin = int(input("Sayıyı Tahmin Edin: ")) if tahmin == sayi: print("********************") print("  !!Doğru Tahmin!!") print("********************") break elif tahmin < sayi: print("==================") print("Daha Büyük")

HANGİ PROGRAMLAMA DİLİNİ ÖĞRENMELİYİM

Yazılım Mühendisi olmak istiyorum, hangi programlama dilini öğrenmem gerekiyor ? Bu sorunun kesin bir cevabı olmamakla birlikte herkesin kafasını karıştıran bir soru. Bazı insanlar kendi başladığı programlama dilini önerirler, bazıları da yazılması ve anlaşılması kolay olduğu için  Python ile   başlamalarını önerir. Öncelikle bu, ilgi alanınıza göre ve ileride çalışmak isteyeceğiniz alanla ilgili değişiklik gösterir.  Web geliştirme  yapacaksanız  Javascript ,  Php  gibi dilleri öğrenmeniz gerekirken,  Mobil uygulama  yapacaksanız  Java ,  Swift  gibi dilleri öğrenmeniz gerekmektedir. PYTHON NEDİR ? Python çok çeşitli alanlarda kullanılan dinamik , yüksek seviyeli, ve nesne yönelimli bir  programlama dilidir. NEDEN PYTHON İLE BAŞLAMALIYIM ? Python’u diğer dillerden ayıran en önemli özellik yaptığınız projede zaman kaybını azaltmasıdır. Nasıl azaltıyor bu zaman kaybını derseniz size bir örnek göstereyim. İlk örnekte java ile ekrana hello world yazdırılıyor ve aynı işle